Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P75e55t23r 95H47á14l32a

23. 9. 2015 15:47

Baví mě úvahy zelenorudých sluníčkářů o růstu požadavků na lidi, jemuž lidi nebudou stačit, zatím co já nejsem schopný najít uklízečku na občasný úklid a schopného kováře aby jeden pohledal, nemluvě o notoricky známém problému sehnat kvalitního řemeslníka v prakticky libovolné profesi.

Možná by stálo za to přestat teoretizovat o tom jak není práce a rozhlédnout se kolem. Zjistíte, že naopak nejsou lidi.

0 0
možnosti

Článek se mi libí. Myslím však, že hodnota lidské práce bude růst s potřebou činností souvisejících s druhotným využíváním existujících materiálových zdrojů. Nemluvím přitom o lži zvané recyklace, jako spíše o upcyclingu. Ne o zpracovávání odpadů, ale o prevenci jejich vzniku apod. S ohledem na materiálově-produktový mix to bude jen lidská práce a intelekt, které dokáží z A vytvořit B a to i přesto, že původně spolu nijak nesouviseli.

0 0
možnosti

Karma.

Ono to klidně může dopadnout tak, že lidská práce nebude nejenom potřebná, ale také, až na pár výjimek, dokonce neefektivní. Potom se do popředí dostává koncept NEPODMÍNĚNÉHO PŘÍJMU.

A nemusí to vůbec trvat dlouho. I z tohoto důvodu mi přijdou aktuální německé úvahy o enormní potřebě (i poměrně nekvalifikované) pracovní síly trochu podivné až zcestné.

1 0
možnosti
Foto

Koncept nepodmíněného příjmu je nejrychlejší cesta do pekel.

1 1
možnosti
Foto

Myslím si, že lidská práce bude stále důležitá, jen bude asi vypadat jinak, než ji známe dnes.

1 1
možnosti

Spíše bych řekl, že se bude (uměle) přesouvat stále na vyšší a vyšší technologickou úroveň až se dostane do stavu, kdy schopnosti většiny populace budou mít z hlediska efektivity a produktivity práce spíše brzdný účinek - v porovnání s automatizací a systémy umělé inteligence.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS