Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto výborný a poučný článek. Karma.

0 0
možnosti
Foto

Karma.Velice zajímavý a poučný rozbor.

0 0
možnosti

Analýz projevů Hitlera je spousta, zřejmě psychology fascinuje, jak snadno lze manipulovat nejen s davem, ale i celými národy. Jde o to, jak správně zvolit kombinaci pravdy, polopravdy, lži, slibu, daru, odměny, vyhrožování, persekuce, zastrašování a trestu i fyzického. Jak to vše přizpůsobit vnějším faktorům.

Mě by zajímala i současnost, třeba jak jsou komunikovány radikální změny názorů, jak přesvědčit dav aby zapomněl a uvěřil opaku. Jaké jsou metody k zakrývání nepříjemných témat, máme v životě spoustu věcí, o kterých nechceme mluvit, jak se jim vyhnout, případně jak zvládnout mediálně nepříjemné téma.

Posunuly se tyto metody od dob Hitlera? Jak do toho vstupuje digitalizace a globální síť?

Snažím se v tomto vždy o vlastní názor a je to dost obtížné, hlavně když narazím na někoho, kdo evidentně na vlastní názor rezignoval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Vystudoval jsem původně průmyslovou energetiku a později i sociologii a psychologii. Jsem v současnosti předseda Asociace nanotechnologického průmyslu ČR, iniciátor projektu Česko je nano a spoluzakladatel nanoSPACE. Vedle nových technologií je mou další oblastí zájmu klinická psychologie.

www.jirikus.cz