Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, spíše to vypadá tak, že nerozumíte právě vy, což vám ale nebrání ad hoc balamutit ostatní. Hlavně, že se na problému již pracuje, výsledek bude zítra? Na efektivní akumulaci energie se pracuje už sto let a výsledek? Když chcete akumulovat větší množství energie, postavíte přečerpávací elektrárnu nebo začnete šilhat po vodíku. Účinnost akumulace 33 procent.

2 1
možnosti

J42a36n 62F87r61o87l49í75k

29. 2. 2016 15:13

Autor vidí globální propojení energetiky třeba Ruska s Ukrajinou, Sýrie s Libanonem nebo Iránu s Izraelem. Problém akumulace je téměř vyřešen jak jsem četl ve VTM (Věda a technika mládeži) někdy v roce 1970.;-D navíc nechápu na co ho čílí platba za jističe když on si přece svoji elektřinu vyrobí v ostrovním systému s těmi báječnými grafenovými superkondenzátory a žádný hnusný ČEZ na nic nepotřebuje.;-D

0 1
možnosti
Foto

Karma!

Je známo, že dodavatelé "fosilních" energií brání rozvoji alternativních zdrojů, elektromobilů, tepelných čerpadel, úsporných spotřebičů atd. Obzvláště u nás. Jističová "loupež století" je další krok.

S pomocí superkondenzátorů bude možné udělat zásobárnu energie pro špičkové odběry, kvůli kterým musí být jistič zbytečně velký. Zatím neznám sazby, takže neumím udělat rozpočet rozložení odběru, který by byl výhodnější.

0 0
možnosti

J35a46n 74F14r97o68l14í27k

29. 2. 2016 15:15

Kdo Vám brání realizovat svůj alternativní zdroj a odpojit se od těch hnusných monopolistů?

0 1
možnosti

Z debaty v OVM na ČT1 víceméně vyplynulo, že veškeré změny a požadavky na modernizaci přenosové sítě jsou způsobeny nárustem fotovoltaiky v podnikatelském i soukromém sektoru. Dělá to na mne dojem, že jde pořád o původní problém - kdo zaplatí neuvážené rozhodnutí minulého Parlamentu a vymýšlí se proto zástupné důvody, jen aby se to nemuselo přiznat na plnou hubu. :-/

5 0
možnosti
Foto

Paušál za jistič je sice opravdu "podrazů, nicméně stejný jako tzv. "obnovitelné zdroje" :) Náklady na ně se totiž v velké většině obecně bez dotací nevracejí, jejich využitelnost je odvislá od mnoha zatím technicky neřešitelných faktorů :)

2 0
možnosti

" A tu v Česku přichází Energetický regulační úřad se změnou výpočtu plateb za elektřinu, větší paušál a méně za to, kolik spotřebujeme." Buď to nevíte nebo vyloženě lžete. S tímto konceptem nepřišel ERÚ, ale ministerstvo průmyslu a obchodu, tedy socialistický ministr Mládek a jeho klika. ERÚ se snaží tento paskvil eliminovat a proto jej dala k vyjádření veřejnosti. Nikdo mne nepřesvědčí, že o tomto návrhu nevěděla celá vláda a nesouhlasila s ním.

4 0
možnosti

Pokud jste sledoval poslední Otázky V.Moravce, z debaty vyplynulo, že Mládkovo ministerstvo dalo ERÚ velmi obecné zadání na vypracování nové metodiky (přítomná náměstkyně ho tam celé přečetla), kde o paušálech za jistič nebylo ani slovo. Celý koncept nové normy vypracoval právě ERÚ.

0 0
možnosti

Vyjádřím to asi laicky a možná nepřesně.

Slunce sice svítí všude, ale bohužel pouze jen někdy. Co s tím chcete udělat?

Jako laik nevím přesně, zda se dá počítat s tím, že by šla někdy vyrábět energie i z difuzního světla. Pokud ano, řešení by to být mohlo. Vycházím z opět laického předpokladu, že lidské oko vidí jak ve chvíli, kdy slunce svítí, tak i ve chvíli, kdy je pod mrakem a jsme odkázáni pouze na to difuzní světlo. Možná je tento můj náhled nesprávný, ale opakuji že jsem laik a že jsem si vědom toho, že laické jsou i mé názory.

Jestliže je možnost vyrábět energii i z difuzního světla, tak si myslím, že je chyba, že dotujeme současnou fotovoltaiku. Stojí nás to nemalé peníze. Nejde mi o tyto prachy, o kterých jsem psal v předešlé větě. Já bych byl i pro to, aby se tyto nemalé peníze vydávaly, tedy abych i já je platil ve svých účtech za elektřinu, ale nikoli na dotování současné fotovoltaiky, nýbrž na výzkum toho, jak vyrábět energii i z toho zmíněného difuzního světla. Jestliže v tom difuzním světle ta energie je, tak ji z ní možná jednou dostaneme, ale bez výzkumu to nepůjde. A výzkum zase nepůjde bez obětovaných finančních prostředků.

Ale současné fotovoltaika, tedy stavění na zdroji, který závisí na tom, zda náhodou není obloha pod mraky, je podle mého laického názoru nesmysl.

3 0
možnosti
Foto

Klid, stačí vyřešit akumulaci energie - nabíjet, kdy sluníčko svítí, a čerpat, když ne. Zatím to je obtížně proveditelné. Ale dělá se na tom usilovně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS